Ogólnopolska Pielgrzymka Kolejarzy do Częstochowy pociągami

Newsy o kolejowych wydarzeniach, imprezach, akcjach, targach, wystawach itd

Re: Ogólnopolska Pielgrzymka Kolejarzy do Częstochowy pociąg

Postprzez stmichal » 14 Lis 2012, 15:44

Ja niestety z wojażu na Częstochowę odpadam tym razem ze względu na ograniczone możliwości czasowe.

Czegoś tu nie rozumiem ;) Raz narzekasz, że zaliczyłbyś sobie Częstochowa - Zduńska Wola, powiem więcej starasz się nas namówić żeby tam jechać na zmianę rozkładu, a teraz gdy nadarza się okazja nie jedziesz. Przyjeżdżasz pielgrzymkowym, nocleg spędzasz w Częstochowie, możesz sobie pozwiedzać Jasną Górę itd.
Rano masz tak:
41432 Częstochowa - Zduńska Wola 07:36 - 10:20
1723 Zduńska Wola - Poznań Gł. 11:26 - 15:31
78127 Poznań Gł. - Szczecin Gł. 16:46 - 20:14
jesteś o "młodej" godzinie w domu, ze ulgą studencką zapłacisz za ten przejazd tylko 20 zł.

Grill Michała w Kozłowie i mój w Trakiszkach nie dojdą chyba w tym roku do skutku, więc może zrobimy w Hrubieszowie?

Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby w większej grupie zawsze czas szybciej leci a i mam nadzieję, że skład podstawią sporo wcześniej. Damy radę

a pewno żadnego noclegu nie planuję bo to jest strata pieniędzy, zwłaszcza że wyjść na pociąg trzeba o 4 rano.

Dokładnie i to najpóźniej o 4 w zależności jak daleko od dworca by się spało. Po drugie to nie bardzo nawet nocleg tam znaleźć można, jest jeden motel ale ceny dość abstrakcyjne :)
Mam nadzieję, że uda Ci się z nami skoczyć do Częstochowy a nie będziesz musiał uciekać wcześniej.
2016: 50349km, 2015: 68213km, 2014: 50312km 2013: 40882km, 2012: 50839km, 2011: 28130km, 2010: 10017km
stmichal

Postprzez cluzo » 14 Lis 2012, 19:56

Wyszło na to, że i ja wezmę udział w pielgrzymce :) Oczywiście Jasna Góra nie wchodzi w grę - moja wiara malutka pozwala jedynie zaliczyć odcinek ze Skarżyska do Kielec. A tak na prawdę to zaliczę tą trasę dzięki Karolowi, który opuszcza pielgrzymkowy pociąg i przekaże mi swój bajlet.
W Skarżysku jestem na 10:11 i czekam na pontniczy pociąg. Czy ktoś wie o której będę w Kielcach?
Image [ Przesyłam ].[ Kolejowe ].[ Pozdro ].< cluzo >
Awatar użytkownika
cluzo

Miejscowość: Kielce

Postprzez stmichal » 14 Lis 2012, 20:47

Cluzo fajnie, że jedziesz, Karol mi coś mówił na ten temat ale wtedy to chyba nie było nic pewnego. Mam do Ciebie kilka spraw to akurat to na spokojnie obgadamy
W Kielcach będziesz 11:57...
ale może jednak pojechałbyś z nami do Częstochowy a potem wrócił z Biletem Św? Byłbyś o 17 w domu "tyleśmy się nie widzieli" ;)
2016: 50349km, 2015: 68213km, 2014: 50312km 2013: 40882km, 2012: 50839km, 2011: 28130km, 2010: 10017km
stmichal

Postprzez Pt@ku » 15 Lis 2012, 06:25

Ja też się piszę na 100%. Jeszcze nie wiem czy w Skarżysku się na Sztygara przesiądę czy jadę do Częstochowy. Dzisiaj wszystko się okaże, ale bądźmy dobrej myśli. No to jutro się widzimy. Karol nie denerwuj się, bo nasza TLK z Krakowa się opóźni trochę. Weź sobie czekoladę :) Spoko spoko zdążymy, a jak nie to pójdziemy na niepewny podsył :) To do jutra.
Tania kuszetka / droga kuszetka 100% / 0%
2014 jazdy 1 - 511 km czas 9 godz 15 min
2013 jazdy 9 - 5598 km czas 91 godz 16 min
2012 jazdy 8 - 4749 km czas 75 godz 51 min

Pamiętaj tania kuszetka to twoje nieświadome zaliczenie :)
Awatar użytkownika
Pt@ku

Postprzez patryczek_SA136 » 15 Lis 2012, 15:53

Z przyjemnością gdybym tylko mógł to najchętniej mieszkałbym w pociągu hehe :)
To, że najpierw was namawiałem i sam chciałem jechać to było co innego. U mnie jest tak, że zazwyczaj jak sobie coś zaplanuje i się nastawie, że dojdzie do realizacji tego zamierzenia, spala to na panewce i tyle. Ma to miejsce i tym razem z prostej przyczyny. Kiedy przychodzi czas kiedy mam wejść w posiadanie większej sumy pieniędzy biorę się za tzw. planowanie własnego budżetu na co daną kwotę przeznaczyć, z uwzględnieniem tego, co jest ważniejsze a co mniej ważne. Jeśli chodzi o wyjazdy kolejowe to w ciągu kończącego się za chwilę roku mam ich 3. Pierwszy będzie ze Szczecina do Gdyni, gdzie jako członek Zachodniopomorskiego Klubu Miłośników Kolei będę brał udział w zamkniętych warsztatach modelarskich organizowanych przez Pomorskie Towarzystwo Miłośników Kolei. Pobyt będzie trwał 2 dni. W związku z tym po podliczeniu przejazdów, noclegu i wyżywienia (po najmniejszej linii oporu, bo będę jechał w obie strony REGIO, z przesiadką w Słupsku i dalej SKM). Wyszło mi i tak ponad 100 zł. Drugi wyjazd to już bardziej osobisty, również dwudniowy do stolicy małopolski - ukochanego Krakowa. Pieniądze na ten wyjazd muszę mieć, ze względu na to, że obiecałem pewnej osobie, że tam pojedziemy już od czerwca. Doliczając do tego przejazd do Częstochowy, oraz nocleg i ewentualne wyżywienie nie mam możliwości zamknięcia się nawet na styk w planie, a więcej forsy nie dam rady wykombinować bo studiuję dziennie, siedzę na uczelni 8-10 godzin dziennie i nie mam czasu, a weekend już nawet siły pracować + się uczyć takich hardcoreowych rzeczy jak Mechanika, Fizyka, Matematyka, Materiałoznawstwo - gdzie jest kupa materiału do opanowania w dość krótkim czasie. I tu właśnie dochodzą ograniczone możliwości czasowe. Najbliższy wyjazd na , który wybiorę się z dziewczyną no i rzecz jasna z wami Pkp-jazdą to zmiana RJ. Tu nie ma u mnie możliwości żebym nie jechał, chyba że sami zadecydujecie, że z jakiś tam przyczyn jazdy nie będzie (nie wiem za mało chętnych czy coś innego). Dla mnie kolej, i podróżowanie nią jest czystym zamiłowaniem i pasją , którą realizuje w miarę wolnego czasu i posiadanych środków. Nie widzę w tym niczego nie zrozumiałego - owszem dziwnym by było, że umawiam się z wami na forum, "Jadę chłopaki jest zajebiście, Częstochowa, Zduńska Wola Yeah!" a się nagle okazuje, że bez słowa przypomnienia nie pojawiam się... Reakcja i stosunek każdego z was do jakichkolwiek wypraw ze mną byłby zatem oczywisty. Jestem uczciwy wobec siebie, i wobec was, chyba że czujecie się w pewien sposób urażeni tym, że pierw was namawiałem i tylko wyłącznie z tego względu postanowiliście jechać a nagle się okazuje, że prowodyl akcji, czyli Ja odpadam. Jeśli tak (a mam nadzieje, że nie) to ogromne przepraszam, i każdemu po browarze w grudniu w ramach rekompensy, bez urazy chłopaki. Życzę wam miłej jazdy, fajnych wrażeń, ja mogę jedynie żałować, ale czasem są rzeczy ważne, ale też ważniejsze. :)
Awatar użytkownika
patryczek_SA136

Miejscowość: Szczecin

Ogólnopolska Pielgrzymka Kolejarzy do Częstochowy 2012

Postprzez Karol » 19 Lis 2012, 17:38

Nasze relacje z przejazdu pociągiem pielgrzymkowym znajdziecie w: dziale Świętokrzyskiego Okręgu PKP-Jazdy!
Image
Awatar użytkownika
Karol

Poprzednia

Wróć do Informacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości