02 Lip 2011 11:31 am, PtakuEN57 napisał(a):Wszyscy dostali już rozkład na maila także jak co do jutro jadę po tanie kuszety żeby ich nie brakło.
Na cały tydzień piszę się ja, Michał i Agent. W piątek i poniedziałek/wtorek dołącza Kloze i Witostr. Od wtorku do końca jedzie Karol a od środy Cluzo.
Już się nie mogę doczekać. To będzie jazda )
02 Lip 2011 01:06 pmWojtasST44 napisał(a):WITAM PANOWIE SZLACHTA !
Mój udział w letnich wojażach jest chyba nieco ograniczony z racji tego, że:
Ich muss viel arbeit. Arbeit macht frei Kurrrwa!
Jestem bez szans na urlop.
A odcinki w moim regionie przejeżdżacie własnie w tygodniu i w godzinach porannych.
Odcinek wchodzący w grę to Sadlinki - Malbork.
Ale jak już Arturowi pisałem to nic nie wiadomo..
10 Lip 2011 12:35 pm, Cluzo napisał(a):No i mamy już wlepkę.
Zainteresowanych (jeszcze) wyższą rozdzielczością proszę o kontakt na priv.
Jeśli chodzi o mój udział w tej PKP-Jeździe to będzie on tym razem dość skromny. Niestety żonka wyświetliła mi S1 słysząc o tygodniowych szlajankach po Polsce. Tak więc w drodze kompromisu utargowałem dwa (a tak naprawdę trzy) dni. Wyruszam w środę z rańca TLKą z Kielec jakoś tuż przed 6 rano i dołączam do Ekipy pewnie jeszcze gdzieś przed Warszawą.
Aha, na koniec jeszcze dodam, że na serwerze jest już (puki co nieoficjalna) podstrona dotycząca szlajanek po Polsce:
http://www.pkp-jazda.pl/2011/szlajanki.html
10 Lip 2011 08:28 pm, WojtasST44 napisał(a):Mój udział też będzie skromny z racji tego, że na urlop wypoczynkowy nie mam co liczyc.
Taki fach...
Ale wykombinuje coś, żeby wkręcic się na jak najdłuższy odcinek.
A tak na marginesie strona podupada na życiu i błędy się wkradaja.
Chcąc miec jakąkolwiek reklamę i dla czystej estetyki majac chwile czasu wypadało by cos z tym zrobic.
Bo błędy są. Nie ma co ukrywac i zaległosci w uzupełnianiu też.
Nie żebym się mądrował, ale to są moje spostrzeżenia i to jest troche ważne.
Jak bym sie na tym znał to bym chetnie pomógł, a tak to moge tylko przypomniec.
11 Lip 2011 04:51 pm, Cluzo napisał(a):WojtasST44 napisał(a):A tak na marginesie strona podupada na życiu i błędy się wkradaja.
Chcąc miec jakąkolwiek reklamę i dla czystej estetyki majac chwile czasu wypadało by cos z tym zrobic.
Bo błędy są. Nie ma co ukrywac i zaległosci w uzupełnianiu też.
Faktem jest, że czasu zawsze brakowało by na bieżąco wszystko umieszczać na stronie, ale prędzej czy później galeria z każdej podróży zawsze się pojawi. Praktycznie na dniach wstawiam "Powitanie Wiosny 2011" - wersję nieoficjalną można już podziwiać tutaj:
http://www.pkp-jazda.pl/2011/wiosna_x.html
Równocześnie odpalimy tez galerię z przejażdżki kiblem po GOPie. Tą galerię także jeszcze nieoficjalnie można podziwiać tu:
http://www.pkp-jazda.pl/2011/gop.html
Jeśli ktoś by miał jakieś propozycje opisów do fotek proszę o info na maila. Nie zakładałem do tego celu tematów na tymczasowym forum bo byłem przekonany, że uda się te galerie odpalić kilka dni temu, ale jakoś tak zeszło, że się nie udało... Tak więc ewentualne propozycje na maila, żeby już nie przedłużać sprawy.
Jeśli chodzi o błędy to będzie mi milo jeśli dostane ich namiary (także na maila) - nie mam czasu aktualizacje strony, a tym bardziej na szukanie błędów, tak więc jeśli ktoś coś wytropi będę wdzięczny za cynk i jak najszybciej poprawię co trzeba.
Wojtas - dobrze, że nas motywujesz do pracy nad stroną. Przypominaj, upominaj i ponaglaj. Dzięki takim głosom wiemy, że warto
Szkoda, że Forum padło, bo wraz z nim zamarło życie ePKP-Jazdy
Kloze - weź się q..wa do roboty! I ratuj forum!
12 Lip 2011 06:42 pm, WojtasST44 napisał(a):To nie chodzi o mnie, bo ja jestem na bieżąco, ale dla innych odwiedzających to wszystko jest ważne. Musi się cos dziac.
Bo wiem po sobie, że jest co oglądac i do czego wracać, bo osobiscie śledzę życie pkp-jazdy od 2007 roku.
Tylko szkoda, że tak pózno wpadłem na to, żeby do Was dołączyc...
A jeżeli chodzi o kontakt miedzy sobą to mamy telefony i poczty e-mail.
Co nie zmienia faktu, że forum jest niezbedne do szybkich, bieżących konferencji.
A z czasem wolnym to wiadomo jak jest, każdy ma swoje sprawy i obowiązki.
A tak na marginesie to szykuje się do zakupu nowego aparatu, żeby już był na ta pkp-jazde.
Tylko pytanie techniczne:
Czy czułośc robienia zdjec jest oznaczana skrótem ISO?
12 Lip 2011 09:46 pm, CMKagent napisał(a):Napiszę podanie do jaśnie pana Ptaka o podanie rozkładu jazdy - nie mogę co prawda z wami udać się w tę podróż ze względów służbowych ale wpadłbym na którąś stację w GOPie chociaż się przywitać
17 Lip 2011 05:07 pm, heppner napisał(a):ISO i najlepiej żeby było minimum 100, górna wartość nie ma znaczenia bo przeważnie użytecznym przedziałem jest 100-400 (jeżeli mówimy o kompaktach)
18 Lip 2011 02:19 pm, Cluzo napisał(a):Zgadzam się z Tobą w stu procentach - sam żałuję, że tak późno odpaliłem forum zastępcze, bo faktycznie potrzebne jest miejsce do choćby załatwiania 'spraw bieżących'.
I tu apeluję gorąco do wszystkich, którzy spotkają na szlaku Klozego - naciskacie go w sprawie forum. Nagabujcie, pytajcie i dręczcie go - niech chłop czuje, że forum jest 'wam' potrzebne
Tymczasem dzwonił do mnie dziś Karol. Dopina już ostatnie akapity planu podróży. Jutro wstawimy na forum gotową do wydruku książeczkę - a, że szlajać się będziemy przez tydzień, będzie tego trochę
19 Lip 2011 08:36 pm, Cluzo napisał(a):Kawał dobrej roboty odwalił Karol, za co mu już dziś w imieniu wszystkich dzię! ku! ję!:) Książeczka ma 108 stron (A5) - ta liczba już pokazuje jak wiele czasu nasz KaOwiec spędził nad nią. Należy Ci się kolego pivko za tą dobrą robotę!
Przy te łokazi warto by pochwalić też i Pt@ka, który jak zwykle ułożył perfekcyjnie rozkład. Zobaczymy czy strajki i konie nie powyginają tego misternego planu
Teraz każdy może sobie książeczkę pobrać, wydrukować i zszyć:
http://www.pkp-jazda.pl/2011/POLSKIE_SZLAjanKI_SRJP.pdf
Pobieżna instrukcja drukowania (dla mNIEj-wtaemniczonych:
- Całość wydrukujecie na 27 kartkach formatu A4
- Należy drukować dwustronnie - na każdej stronie A4 znajdują się dwie strony książeczki formatu A5.
- Po wydrukowaniu całość zebrać do kupy i złożyć na pół - powinna wyjść z tego książeczka
- Zszywamy ją tak jak zszyty jest zeszyt. Można użyć zszywacza, ale przy tak dużej ilości kartek może okazać się on bezużyteczny. Tak więc sugerujemy przekłuć igłą wszystkie kartki w dwóch, trzech miejscach i wszystko razem zszyć jakąś grubą nicią lub cienką wstążką czy sznurkiem.
W razie problemów z drukowaniem służę radą
21 Lip 2011 06:26 pm, Cluzo napisał(a):No, Panowie! Jutro odlot:)
Nie zapomnijcie ustawić daty w aparatach i zsynchronizować zegarków - to ułatwi tworzenie galerii.
Wawri nie jedzie - najpierw popsuł forum, a teraz żona zapaliła mu S1... Hm... Skąd ja to znam? Wawri, może więc jakiś odcineczek (środa-czwartek rano)?
A tak poza tym to zielonychf !
21 Lip 2011 08:45 pm, ptakuEN57 napisał(a):No to Panowie ja już jestem zwarty i gotowy.
Raporty będą w miarę na bieżąco schodziły na forum.
Wprowadzamy nowe statystyki ile razy na tej pkp jeździe byliśmy w kiblu ale nie szrocie tylko chodzi o np kibel w kiblu:)
Ciekawe jak nam to pójdzie.
A Wawri tak jak Taraś niestety nie jedzie.
No to życzcie samych zielonych i dobrych skomunikowań. Do zobaczenia na szlaku.
26 Lip 2011 06:58 pm, Cluzo napisał(a):Niektórzy z nas są już wyszlajani, wymyci i wypoczęci. Rozmawiałem z Heppnerem, który opowiedział mi to i owoPochwalił się też swoim aparatem, a dokładniej fotkami:
Wojtas, Kloze i Wito też już pewnie są wypoczęci po jeździe. No, Kloze może nie, bo znając życie znów jest w pociągu, tyle że w pracy.
Tymczasem Karol już od rana jest w drodze, a ja właśnie szykuję się do odjazdu.