Cześć!
Po pierwsze dzięki Cluzo za wrzucenie info na forum i stronę. Na pomysł kółeczka wpadłem chwile przed Zniczem, chyba rzeczywiście z żalu, że nie jadę

, także już chłopakom z którym spotkałem się przed wyjazdem dałem znać co do tego wyjazdu. Wiedziałem, że o tej porze roku, żeby wyciągnąć Was z ciepłych domów trzeba było wymyślić coś na prawdę oryginalnego, tak właśnie zrodził się pomysł. Oczywiście była to tylko idea bo nikt jeszcze nie wiedział jak nowy SRJP będzie wyglądał, co wyleci co zostanie a co pojawi się nowego. Gdy wszystko stało się jasne zaraz siadłem do układania rozkładu. Chciałem wrzucić nie tylko odcinki po zmianie ale również nowe ciekawe szlaki (również dla PKP-Jazdy) aby każdy mógł zaliczyć coś nowego. Po kilku zmianach wyszło coś takiego co widzicie w poprzednim poście, i tak z ciekawostek:
- zjazd z CMKi na linie 25 (na Dębę Opoczyńską) - myślę że dla większości nowy odcinek
- przelot linią 25 na Wiedenką bez wjazdu do Koluszek
- przejazd Towarową obwodnicą Łodzi
- Linia Sławno - Darłowo ostatnia para pociągów na tej linii!
- Linia Aleksandrów Kujawski - Ciechocinek ostatni dzień kursowania pociągów po tej linii!
- Lubliniec - Gliwice dla niektórych pewnie też nowy odcinek, obecnie jeździ tamtędy tylko IR Barbakan
- Grębów (Sandomierz) - Ostrowiec - Skarżysko Kamienna przejazd pierwszym pociągiem od 2006 tą linią
- Kozłów - Koniecpol również reaktywacja linii po kilku latach zawieszenia
raczej ciężko było coś więcej z rozkładu wycisnąć, jeśli chodzi o nowy rozkład to zaliczamy 100% nowych odcinków, jeśli chodzi o stary to 2/3 wylatujących z rozkładu. Nie udało się tylko dorzucić, odcinka Fosowskie - Tarnowskie Góry, o którym tutaj:
viewtopic.php?f=24&t=22#p328Także pisać kto chętny, jak na tą chwilę wiem że na całość jadę ja Ptaku od początku do Katowic (w niedzielę), Cluzo od nocy z piątku na sobotę mam nadzieję do Tunelu w niedzielę po południu, Wawri od nocy z piątku na sobotę albo soboty wieczorem do końca, reszta się chyba waha:)
Pozdro